Stichtend lid en steunpilaar Herman De Croo Centrum Raph Demets overleden.

raph demetsOp donderdag 2 november 2017 overleed op 86-jarige leeftijd Raph Demets. In 1988 stond Raph mee aan de wieg van de Stichting Herman De Croo en zou er snel een heel bepalende rol in spelen. In 1989 startte onder impuls van enkele bestuursleden, waaronder Raph Demets, binnen de Stichting wat misschien het meest succesvolle facet van haar vele activiteiten zou worden: de jaarlijkse schoolwedstrijden. Het voorzag in een jaarlijkse wedstrijd voor het secundair onderwijs, voorbehouden aan de leerlingen van het laatste jaar van de secundaire scholen gelegen in het arrondissement Aalst-Oudenaarde. Elk jaar beslist de Raad van Bestuur van de Stichting over het jaarthema van de wedstrijd.

 

Het was Raph Demets die het secretariaat van de Schoolwedstrijden op zich nam, dit tot en met 2009 toen de eveneens betreurde Geert Batteauw deze taak overnam. Een hele resem juryvoorzitters, allen met klinkende namen, konden op Raph Demets rekenen om de wedstrijden in goede banen te leiden. We vermelden hier o.m. Minister en Eurocommissaris Willy De Clercq, Marc Bossuyt, voorzitter van het Grondwettelijk Hof, Minister van Staat Marc Eyskens, enz…

De voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur bieden bij deze nogmaals aan de familie van Raph Demets hun oprechte gevoelens van deelneming aan.

Nieuwsbrief archief

 

2017 oktober - november - december pdf-icon
2017 juli - september - oktober  pdf-icon
2017 april - mei - juni  
2017 januari - februari - maart pdf-icon
2016 oktober - november - december pdf-icon
2016 juli - september - oktober pdf-icon
2016 april - mei - juni pdf-icon
2016 januari - februari - maart pdf-icon
Lees meer...