Thema Schoolwedstrijden 2018: Tatoeage: verminking of verfraaiing?

schoolwedstrijd 2018Op de Raad van Bestuur van het Herman De Croo Centrum werd het onderwerp voor de Schoolwedstrijden 2018 vastgelegd. Nadat in 2017 de leerlingen zich konden uitspreken over de impact van de “artificiële intelligentie” op ons dagelijks leven werd nu het fenomeen van de tatoeage naar voren gebracht door prof. Dr. Claire Vandamme.

Lees meer...

Stichtend lid en steunpilaar Herman De Croo Centrum Raph Demets overleden.

raph demetsOp donderdag 2 november 2017 overleed op 86-jarige leeftijd Raph Demets. In 1988 stond Raph mee aan de wieg van de Stichting Herman De Croo en zou er snel een heel bepalende rol in spelen. In 1989 startte onder impuls van enkele bestuursleden, waaronder Raph Demets, binnen de Stichting wat misschien het meest succesvolle facet van haar vele activiteiten zou worden: de jaarlijkse schoolwedstrijden. Het voorzag in een jaarlijkse wedstrijd voor het secundair onderwijs, voorbehouden aan de leerlingen van het laatste jaar van de secundaire scholen gelegen in het arrondissement Aalst-Oudenaarde. Elk jaar beslist de Raad van Bestuur van de Stichting over het jaarthema van de wedstrijd.

Lees meer...

“WE GO DIGITAL!”

Herman De CrooProf. Walter PREVENIER publiceerde een klein maar krachtig historisch boekje over het Herman DE CROO CENTRUM en zijn vele activiteiten, prachtige kunsttentoonstellingen, jaarlijkse schoolwedstrijden, lentesymposia over durvende en flink voorbereide onderwerpen, aanwezigheden op vele plaatsen waaronder de prijsuitreikingen op de proclamaties op het einde van het schooljaar, enz. Bijna 30 jaar bestaat het Herman DE CROO CENTRUM, voor de wetswijziging ter zake “STICHTING HERMAN DE CROO” genoemd! Nieuwsbrieven kwamen er met tientallen en tientallen en zij staan keurig, historisch, chronologisch gelijnd op de website van het “Herman DE CROO CENTRUM”. Wij zijn dus reeds enkele jaren op het digitaal pad terecht gekomen.

Lees meer...

Nieuwsbrief archief

 

2017 oktober - november - december pdf-icon
2017 juli - september - oktober  pdf-icon
2017 april - mei - juni  
2017 januari - februari - maart pdf-icon
2016 oktober - november - december pdf-icon
2016 juli - september - oktober pdf-icon
2016 april - mei - juni pdf-icon
2016 januari - februari - maart pdf-icon
Lees meer...