Schoolwedstrijden Hoger Onderwijs 2011 Herman De Croo Centrum gaat in zee met Vlerick Management School.

Schoolwedstrijden Hoger Onderwijs 2011 Herman De Croo Centrum gaat in zee met Vler ick Management School.

Sedert 1989 richt het HOC Centrum naast de Schoolwedstrijden voor het secundair onderwijs ook een wedstrijd in voor studenten hoger onderwijs (Universitair of Hogeschool). Er werd gevraagd om hun eindwerk of dissertatie die hun academische opleiding bekroonde in te dienen.

In 2011 werd onder impuls van de voorzitter van het Herman de Croo Centrum, ere-rector UGent prof dr. Andreas baron De Leenheer besloten een nieuwe weg in te slaan.

Lees meer...

Kunstproject 2011 Bozar en campagne De Grens - La Frontière succesvol afgerond !

De Grens / La Frontière

Tijdens het weekend van 10-11 september werd de derde editie van de projecten die het Herman De Croo Centrum tweejaarlijks organiseert afgesloten.

Het project "De Grens/La Frontière" was een geslaagde samenwerking tussen Bazar Brussel, Centre Culture! du Pays du Collines en het Herman De Croo Centrum.

Gedurende twee maand was een kunstparcours uitgewerkt tussen het Vlaamse Everbeek-Boven [Brakel) en de Henegouwse gemeente Flobecq-VIoesberg.

Lees meer...

Grenzen?

Grenzen?

Bijna 12 weken aan een stuk, doorheen het prachtig landschap van de Vlaamse Ardennen en La Région des Collines, stonden tientallen prachtige foto's te bekijken, 5m² groot, in weer en wind.

Dokter Specialist CASTERMANS, uitstekende fotograaf, was er de auteur van. Hij had de ganse "Belgische" taalgrens van A tot Z, op enkele meters na, door zijn scherpe lens bekeken.
Van Everbeek Boven- voor het eerst in Vlaanderen sedert 1963, later deelgemeente van Brakel - tot Vloesberg/Fiobecq, met het Vlaamse gehucht D'Hoppe, de meest noordelij ke gemeente van Henegouwen met ... faciliteiten, werd de "bekijking" van de taalgrens geïllustreerd. Een prachtige catalogus, product van Brakelse bodem, verzamelde alle andere foto's, zich tbaar op de vier witte kubussen op het schattig piepklein dorpspleintje van Everbeek Boven Kwartier, binnen en buiten la Résidence des Artistes van Flobecq.

Lees meer...

Nieuwsbrief archief

 

2017 oktober - november - december pdf-icon
2017 juli - september - oktober  pdf-icon
2017 april - mei - juni  
2017 januari - februari - maart pdf-icon
2016 oktober - november - december pdf-icon
2016 juli - september - oktober pdf-icon
2016 april - mei - juni pdf-icon
2016 januari - februari - maart pdf-icon
Lees meer...